Skip to main content
Färsbiffar med blomkålsris och örtdipp
Mari Bergman

Färsbiffar med blomkålsris och örtdipp

30 minMedium
270,15 kr
2 portions 41,85 kr per portion
I den här rätten serverar vi biffarna med blomkålsris istället för vanligt ris. Både enkelt, gott och nyttigt! Välj gärna en yoghurt med 8% fetthalt till örtdippen. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Blomkålsris
1 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
400 gBlomkål Färsk
1 krmSalt
1 pc.Citron - Eko
Färsbiffar
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tbspOlivolja
0,5 tspSalt
1 pc.Ägg
0,5 pc.Persilja - färsk
0,5 tspDijonsenap
250 gBlandfärs
Örtdipp
0,5 pc.Persilja - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlYoghurt för Matlagning
0,5 tspHonung Flytande
1 krmSalt
1 pc.Citron - Eko
Tillbehör
40 gSalladsmix
Instructions
1

Färsbiffar: Blanda färsen med äggula, dijonsenap, finhackad persilja, salt och peppar. Forma 4 små biffar och lägg på ett fat.

2

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn biffarna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan medan du gör blomkålsris och sås.

3

Blomkålsris: Mixa blomkålen i en matberedare till ett smul. Lägg över blomkålssmulet i en skål och tillsätt rivet citronskal, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.

4

Örtdipp: Blanda yoghurt med finhackad persilja, rivet citronskal, citronsaft och honung. Smaka av med salt och peppar.

5

Servera biffarna med blomkålsris, örtsås och sallad.

Näringsvärde: 452 kcal, 31 g protein, 30 g fett, 13 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir