Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tsp | Flingsalt | |
2 dl | Vatten | |
1 dl | Sesamfrö Oskalat | |
2 dl | Majsmjöl | |
1 dl | Solroskärnor Naturella | |
1 dl | Linfrö Helt | |
0,5 dl | Rapsolja |
Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Blanda majsmjöl, solroskärnor, linfrön och sesamfrön i en bunke.
Koka upp vatten.
Tillsätt olja och kokhett vatten till bunken med mjöl- och fröblandningen. Rör om så att allt blandas ihop.
Tryck ut degen på plåten med bakplåtspapper så att degen blir tunt fördelad över hela plåten. Smula över flingsalt.
Grädda bröder i mitten av ugnen i 1 tim.
Öppna ugnsluckan något efter 1 tim och låt brödet stå kvar och torka i ugnen ca 30 min. Låt brödet svalna och bryt det sedan i bitar.
Photo:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt