Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Wallenbergare | ||
1 tbsp | Olivolja | |
4 pc. | Ägg | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 tsp | Salt | |
500 g | Nötfärs | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
4 tbsp | Rårörda Lingon | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis | |
75 g | Smör | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta |
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Wallenbergare: Blanda färsen med äggulor, salt och peppar. Tillsätt lite grädde i taget under kraftig vispning eller mixning och blanda till en jämn smet. Forma 4 stora biffar eller 8 lite mindre biffar.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn wallenbergarna ca 2 min/sida. Sätt in stekpannan i ugnen eller lägg över wallenbergarna på ett ugnssäkert fat. Stek klart i ugnen i ca 10-15 min, beroende på storlek. Torka ur stekpannan.
Tillbehör: Smält smöret i stekpannan. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över de brynta smöret i en såsskål.
Sjud ärtorna i vatten i en kastrull på spisen så att de blir varma. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål.
Servera wallenbergarna med kokt potatis, ärtor, brynt smör och rårörda lingon.
Näringsvärde: 849 kcal, 36 g protein, 58 g fett, 42 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria