Skip to main content
Baba ganoush- aubergineröra
Mari Bergman

Baba ganoush- aubergineröra

1 hEasy
136,25 kr
4 portions 23,54 kr per portion
Baba ganoush även kallat aubergineröra är ett vanligt tillbehör vid meze. Rätten förekommer över hela Mellanöstern och andra delar av medelhavsområdet som till exempel Grekland.

3 pc.Aubergine
0,5 tspSalt
0,5 dlOlivolja
1,5 tbspCitron
5 pc.Vitlök Vanlig
0,5 pc.Persilja - färsk
2 krmSvartpeppar
0,5 tspChiliflakes
0,5 tspSpiskummin
3 tbspSesampasta
Instructions
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Dela auberginerna på längden och skär skåror i köttet. Lägg dem på en plåt med skalet nedåt och ringla över olivoljan. Lägg hela vitlöksklyftor med skal på runt om. Rosta auberginerna och vitlöken mitt i ugnen i ca 30-40 min. Ta ut och låt svalna.

3

Gröp ur aubergineköttet med en sked ner i en matberedare. Skala vitlöksklyftorna. Mixa aubergineköttet med vitlöken, chiliflakes, sesampasta, citronsaft och spiskummin. Finhacka persilja och blanda ner. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev mer olivolja om röran blir för fast.

Photo:

Nurlan Emir