Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
500 g | Sparris Färsk | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
50 g | Hasselnötter | |
2 krm | Flingsalt | |
25 g | Smör |
Bryt bort den nedersta delen av sparrisen.
Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt stekpannan några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 min börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra stekpannan åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt. Var försiktig så att smöret inte bränns vid. Häll över smöret i en skål och ställ åt sidan.
Torka ur pannan och tillsätt lite nytt smör och stek sparrisen på medelhög värme i ca 5 min. Alternativt använd en grillpanna. Strö över flingsalt.
Grovhacka hasselnötterna och finhacka gräslöken.
Lägg upp sparrisen på ett fat och ringla över det brynta smöret. Toppa med hasselnötter och gräslök.
Styling: Carina Hejde
Photo:
Andrea Klintbjer
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt