Skip to main content
Yakiniku

Yakiniku

20 minEasy
534,45 kr
4 portions 79,44 kr per portion
Yakiniku är den japanska klassikern som passar perfekt både till vardags och fest.

Sås
0,5 tbspSesamolja
0,75 dlJapansk soja
1 tspSambal Oelek
1 tbspStrösocker
1 tbspFärsk ingefära
2 tbspVitlök Färsk
Tillbehör
50 gSalladslök
3 dlJasminris
180 gBöngroddar
1 pc.Lime
1 pc.Koriander - färsk
350 gKimchi
Yakiniku
400 gEntrecote
1 tbspSesamfrö Skalat
50 gSalladslök
0,5 tbspRapsolja
Instructions
1

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Sås: Skala och riv vitlök och ingefära och blanda med soja, sesamolja, sambal oelek och socker i en skål.

3

Skiva köttet tunt och lägg ner i såsen. Låt stå och dra i 5 min.

4

Strimla all salladslök. Lägg undan salladslöken till toppingen.

5

Hetta upp en stekpanna med olja rykande het. Stek köttet med såsen på hög värme i ca 3-4 min. Tillsätt salladslök och sesamfrön och stek ytterligare i 1 min.

6

Skölj groddar och koriander. Skiva limen.

Toppa yakinikun med koriander och strimlad salladslök. Servera med nykokt ris, groddar, kimchi och lime.

Recept. Mari Bergman

Photo:

Nurlan Emir