Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
0,5 tbsp | Sesamolja | |
0,75 dl | Japansk soja | |
1 tsp | Sambal Oelek | |
1 tbsp | Strösocker | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
2 tbsp | Vitlök Färsk | |
Tillbehör | ||
50 g | Salladslök | |
3 dl | Jasminris | |
180 g | Böngroddar | |
1 pc. | Lime | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
350 g | Kimchi | |
Yakiniku | ||
400 g | Entrecote | |
1 tbsp | Sesamfrö Skalat | |
50 g | Salladslök | |
0,5 tbsp | Rapsolja |
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Sås: Skala och riv vitlök och ingefära och blanda med soja, sesamolja, sambal oelek och socker i en skål.
Skiva köttet tunt och lägg ner i såsen. Låt stå och dra i 5 min.
Strimla all salladslök. Lägg undan salladslöken till toppingen.
Hetta upp en stekpanna med olja rykande het. Stek köttet med såsen på hög värme i ca 3-4 min. Tillsätt salladslök och sesamfrön och stek ytterligare i 1 min.
Skölj groddar och koriander. Skiva limen.
Toppa yakinikun med koriander och strimlad salladslök. Servera med nykokt ris, groddar, kimchi och lime.
Recept. Mari Bergman
Photo:
Nurlan Emir