Skip to main content
Ugnsbakad lax med avokadokräm och vitlöksstekta haricots verts
Mari Bergman

Ugnsbakad lax med avokadokräm och vitlöksstekta haricots verts

20 minEasy
249,65 kr
2 portions 63,78 kr per portion
Den här rätten är lättlagad, nyttig och god. Ibland är det enkla verkligen det bästa. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
2 tspOlivolja
1 cloveVitlök Vanlig
0,5 pc.Rödlök
1 krmSalt
150 gHaricot Verts Färsk
Avokadokräm
1 pc.Avokado
0,5 tbspOlivolja
0,5 pc.Lime
0,5 cloveVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
0,5 pc.Persilja - färsk
25 gParmesanost
Lax
1 krmSvartpeppar Malen
250 gLaxfilé Fryst
1 tspOlivolja
1 krmSalt
Instructions
1

Lax: Värm ugnen till 175 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och ringla över olja. Stek i ugnen i ca 10 min.

2

Avokadokräm: Mixa samman avokado, persilja, limesaft, riven vitlök, riven parmesanost och olja med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

3

Tillbehör: Skölj haricots vertsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs haricots vertsen med löken så att de får fin färg och mjuknar en aning. Krydda med salt efter smak.

4

Servera laxen med haricots verts och avokadodipp.

Näringsvärde: 496 kcal, 32 g protein, 36 g fett, 10 g kolhydrater

Styling: Carina Hejde & Mari Bergman

Photo:

Nurlan Emir