Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Vatten | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
1,5 tbsp | Kycklingfond | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1 tbsp | Citron | |
1 tsp | Dragon - torkad | |
Potatis | ||
1 tbsp | Olivolja | |
700 g | Potatis | |
2 krm | Salt | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
Tillbehör | ||
1 tbsp | Smör | |
250 g | Haricot Verts Fryst | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen till 200 grader.
Potatis: Skölj och skär potatisen i skivor. Blanda potatisskivorna med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 min.
Kyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingfiléerna.
Stek kycklingfiléerna i olja i en varm stekpanna ca 4 min/sida.
Tillsätt lök och vitlök och låt det fräsa med i 1 min. Tillsätt crème fraiche, vatten, dragon och kycklingfond. Låt puttra ihop i 7-10 min. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Tillbehör: Koka upp saltat vatten i en kastrull och sjud haricots vertsen i ca 1 min. Sila av vattnet och tillsätt smör till haricots vertsen.
Servera dragonkycklingen med rostad potatis och smörslungade haricots verts.
Näringsvärde: 528 kcal, 46 g protein, 21 g fett, 35 g kolhydrater.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado