Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Färs | ||
3,5 tbsp | Japansk soja | |
1 pc. | Isbergssallat | |
10 g | Chilipeppar Färsk | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Purjolök | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
1 pc. | Paprika | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Blomkål Färsk | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 pc. | Lime | |
2 tbsp | Fisksås - Asiatisk | |
500 g | Nötfärs | |
Rödkål | ||
1 tbsp | Honung Flytande | |
1 pc. | Lime | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 tbsp | Vitvinsvinäger | |
250 g | Rödkål Färsk | |
2 tbsp | Vatten |
Rödkål: Skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg kålen i en bunke och tillsätt limeskal- och saft, vinäger, honung, salt och vatten. Massera kålen ordentligt med händerna och låt stå till servering.
Färs: Skölj och finhacka purjolök och chili. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och tärna paprikan och finhacka blomkålen till ett smul.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen till den är genomstekt. Häll över den på en tallrik och stek sedan purjolök, vitlök, chili, ingefära, paprika och blomkål i ny olja ca 2 min.
Tillsätt färsen och blanda om. Tillsätt soja, fisksås, honung och limesaft. Fräs ihop och smaka av med salt och peppar.
Lossa salladsbladen så att du får minst 8 st. Skölj dem och lägg upp på ett fat. Fördela färsfräset i bladen och toppa med den picklade kålen. Vik ihop och ät med händerna.
Näringsvärde: Kcal: 360, Protein: 29 gram, Fett: 16 gram, Kolhydrater: 22 gram
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko