Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Chili con carne | ||
1 tsp | Basilika - torkad | |
1 krm | Salt | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
500 g | Nötfärs | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 pc. | Gul lök | |
400 g | Krossade Tomater | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
380 g | Vita Bönor Stora | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
1 tbsp | Olivolja | |
2 tbsp | Oxfond | |
2 dl | Vatten | |
1 tsp | Spiskummin | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
0,75 pc. | Huvudsallat | |
1 pc. | Tomater |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Chili con carne: Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn färsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, spiskummin, paprikapulver, basilika och chiliflakes. Stek ytterligare i ca 2 min. Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och fräs 30 sek. Tillsätt vatten, krossade tomater och köttfond och puttra under lock i ca 10 min.
Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt till chili con carnen. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och strimla sallad och skölj och skär tomaten i bitar. Lägg upp i en skål.
Servera chili con carnen tillsammans med ris och sallad.
Näringsvärde: 599 kcal, 38 g protein, 19 g fett, 66 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko