Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
400 g | Färsk tonfisk | |
4 dl | Sushiris | |
Marinad | ||
2 tbsp | Risvinäger | |
1 tbsp | Sesamolja | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
0,5 dl | Japansk soja | |
1 pc. | Salladslök | |
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Gurka | |
1 tsp | Chiliflakes | |
3 pc. | Schalottenlök | |
1 tbsp | Koriander - färsk | |
0,5 dl | Cashewnötter Naturella | |
1 pc. | Avokado | |
0,5 pc. | Mango Färsk | |
1 tbsp | Sesamfrö | |
2 dl | Edamamebönor |
Koka riset och låt det svalna.
Skär fisken i ca 2x2 cm stora kuber.
Riv ingefäran och skiva salladslöken. Rör sedan ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i fisken. Låt stå några minuter.
Koka edamamebönorna lätt.
Hacka avokado, schalottenlök och mango. Skala och skiva/dela gurkan.
Fördela det kokta riset, fisken och grönsakerna i portionsskålar. Toppa med cashewnötter, färsk koriander, chiliflakes och sesamfrön. Servera direkt.
Tips: Om du inte får tag i färsk tonfisk, går det lika bra att använda färsk lax av bra kvalitet. Vill du ha mer smak? Blanda ner lite av marinaden som fisken legat i.
: Om du inte får tag i färsk tonfisk, går det lika bra att använda färsk lax av bra kvalitet. Vill du ha mer smak? Blanda ner lite av marinaden som fisken legat i.
Photo:
Julia Olsson
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria