Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Gurksallad | ||
2 tsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Gurka | |
0,5 tsp | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Salsicciafräs | ||
0,5 tbsp | Balsamvinäger | |
250 g | Körsbärstomater | |
75 g | Pecorinoost | |
0,5 pc. | Citron | |
1 krm | Salt | |
400 g | Spaghetti, (4 port) | |
400 g | Salsiccia | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1,5 dl | Vatten | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Basilika - torkad | |
1 tsp | Chiliflakes | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Grönsaksbuljong, (1 tsk) |
Salsicciafräs: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och halvera körsbärstomater.
Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i olja tillsammans med basilika och chiliflakes. Tillsätt salsicciafärs och stek ytterligare några min så att färsen blir genomstekt.
Tillsätt tomatpuré och fräs i ca 30 sek. Tillsätt sedan balsamvinäger, körsbärstomater, pastavatten och buljong. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 5-10 min. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal.
Sila av pastavattnet och blanda ner pastan i färssåsen. Blanda väl och smaka av.
Riv osten.
Gurksallad: Hyvla långa remsor av gurkan med en osthyvel eller mandolin. Blanda gurkan med olja, vinäger och en nypa salt och peppar.
Servera salsicciapastan med riven ost och gurksallad.
Näringsvärde: 742 kcal, 27 g protein, 43 g fett, 58 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria