Skip to main content
Gruyergratinerad sparris med pinjenötter
Mia Troberg

Gruyergratinerad sparris med pinjenötter

20 minEasy
Lyxig förrätt som även passar dig som följer LCHF-dieten.

360 gSparris Färsk, (12 st)
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
0,5 dlVispgrädde
0,5 pc.Basilika - färsk
100 gGruyerost, (1,5 dl)
40 gPinjenötter, (0,5 dl)
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form. Skär av den grövsta delen av sparrisen och lägg i formen. Häll på grädde och krydda med salt och peppar. Strö över osten.

2

Gratinera i 15-20 minuter tills osten fått lite färg.

3

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strö över dessa och rivna basilikablad.

Näringsvärde: Energi (kcal) 173,Kolhydrater (g) 3, Fett (g) 13, Protein (g) 9

Photo:

Emma Mattsson

267,70 kr
4 portions • 41,67 kr per portion
Sparris Grön Klass1 Italien
99,90 kr

199,80 kr /kg


Santa Maria Svartpeppar Grovmalen
33,95 kr

998,53 kr /kg


Falksalt Hushållssalt Med Jod
19,95 kr

33,25 kr /kg


Garant Vispgrädde 36%
29,95 kr

59,90 kr /L


Basilika Kruka EKO Klass1 Sverige

1 Basilika Kruka EKO Klass1

Sale!
Sverige, 1 st
26,95 kr

179,67 kr /kg


Falbygdens® Rekommenderar Le Gruyère Réserve Opastöriserad Ost
78,95 kr

526,33 kr /kg


Garant Pinjenötter
31,95 kr

639,00 kr /kg