Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Blomkålssoppa | ||
3 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Gul lök | |
200 g | Potatis Fast | |
0,5 krm | Salt | |
0,5 tsp | Vitvinsvinäger | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
5 dl | Vatten | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
500 g | Blomkål Färsk | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
Topping | ||
150 g | Surdegsbröd | |
140 g | Bacon Skivat | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 tsp | Olivolja | |
1 clove | Vitlök Vanlig |
Värm ugnen till 200 grader.
Blomkålssoppa: Lägg hela vitlöksklyftor med skal i en liten ugnsform och rosta i ca 15 min.
Skär blomkålen i buketter. Skala och tärna potatisen. Skala och grovhacka löken.
Fräs blomkål, potatis och lök i oljan i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan puttra under lock i ca 20 min.
Topping: Skär hamburgerbrödet i tärningar. Skala och riv vitlök och finhacka persiljan. Blanda brödtärningarna med vitlök, persilja och olja i en skål.
Strimla baconet och fräs det knaprigt i en varm stekpanna utan fett. Lägg över baconet på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
Torka ur pannan och stek brödtärningarna gyllene.
Blomkålssoppa: Ta ut vitlöksklyftorna ur ugnen och ta bort skalet. Tillsätt vitlöken i soppan och mixa soppan slät med en stavmixer. Rör ner creme fraiche, vitvinsvinäger, salt och peppar.
Toppa soppan med knaprigt bacon, krutonger och några droppar olja.
Näringsvärde: 644 kcal, 19 g protein, 42 g fett, 44 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria