Skip to main content
Yakiniku med syrlig vitkålssallad
Mari Bergman

Yakiniku med syrlig vitkålssallad

20 minEasy
213,80 kr
2 portions 54,38 kr per portion
En snabb och lättlagad rätt med mycket smak.

Vitkålssallad
300 gVitkål
0,5 tbspRapsolja
1 pc.Lime
1 krmSvartpeppar Malen
1 tspHonung Flytande
1 krmSalt
Tillbehör
1,5 dlBasmatiris
Yakiniku
0,5 dlJapansk soja
0,5 tbspFärsk ingefära
1 cloveVitlök Vanlig
400 gLövbiff
1 tbspHonung Flytande
0,5 tspSambal Oelek
1 tbspRapsolja
0,5 dlVatten
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Yakiniku: Skala och riv vitlök och ingefära och blanda med soja, honung och sambal oelek i en skål.

3

Skiva köttet tunt och lägg ner i såsen. Låt stå och dra i 5 min.

4

Vitkålssallad: Strimla vitkålen tunt och blanda med rivet limeskal, limesaft, olja och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar.

5

Yakiniku: Hetta upp en stekpanna med olja rykande het. Stek köttet med såsen på hög värme i ca 3-4 min. Tillsätt vatten när köttet har en fin stekyta och låt det koka in snabbt.

6

Servera yakinikun med ris och vitkålssallad.

7

Näringsvärde: 706 kcal, 64 g protein, 19 g fett, 66 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir