Skip to main content
Tofu- och kokosgryta med rostad blomkål
Mari Bergman

Tofu- och kokosgryta med rostad blomkål

45 minEasy
219,55 kr
4 portions 35,98 kr per portion
En vegansk gryta med rostad blomkål som serveras med picklad gurka. Den picklade gurkan kan med fördel göras en dag i förväg och förvaras i kylen.

Gryta
1 tbspRapsolja
1 krmSalt
1 pc.Röd Paprika
2 cloveVitlök Vanlig
400 mlKokosmjölk
300 gSalladskål
2 tbspFärsk ingefära
1 tbspJapansk soja
1 krmSvartpeppar Malen
270 gTofu
Picklad gurka
1 tspFärsk ingefära
1 tbspVatten
0,5 pc.Gurka
1 tbspVitvinsvinäger
1 tspHonung Flytande
0,5 tspFlingsalt
Rostad blomkål
1 pc.Blomkål Färsk
1 tbspRapsolja
1 tspFlingsalt
Tillbehör
3 dlBasmatiris, (4 port)
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Picklad gurka: Skölj och skiva gurkan tunt. Skala och riv ingefära. Blanda samman i en skål och tillsätt vinäger, honung, salt och vatten. Blanda om och låt stå till servering.

3

Rostad blomkål: Ta bort den grövsta blasten från blomkålen. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt. Rosta i ugnen i ca 15-20 min.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Gryta: Skala och riv ingefära och vitlök. Tärna tofun och paprikan. Strimla salladskålen.

6

Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok och stek ingefära, vitlök, tofu, paprika och salladskål på medelhög-hög värme under omrörning i ca 5 min. Tillsätt kokosmjölk och soja och låt grytan puttra ihop i 5 min. Smaka av med salt och peppar.

7

Lägg upp grytan i djupa tallrikar. Toppa med rostad blomkål och servera tillsammans med ris och picklad gurka.

8

Näringsvärde: 664 kcal, 19 g protein, 35 g fett, 65 g kolhydrater

Photo:

Emma Mattsson