Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Gryta | ||
1 tbsp | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Röd Paprika | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
400 ml | Kokosmjölk | |
300 g | Salladskål | |
2 tbsp | Färsk ingefära | |
1 tbsp | Japansk soja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
270 g | Tofu | |
Picklad gurka | ||
1 tsp | Färsk ingefära | |
1 tbsp | Vatten | |
0,5 pc. | Gurka | |
1 tbsp | Vitvinsvinäger | |
1 tsp | Honung Flytande | |
0,5 tsp | Flingsalt | |
Rostad blomkål | ||
1 pc. | Blomkål Färsk | |
1 tbsp | Rapsolja | |
1 tsp | Flingsalt | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris, (4 port) |
Värm ugnen till 200 grader.
Picklad gurka: Skölj och skiva gurkan tunt. Skala och riv ingefära. Blanda samman i en skål och tillsätt vinäger, honung, salt och vatten. Blanda om och låt stå till servering.
Rostad blomkål: Ta bort den grövsta blasten från blomkålen. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt. Rosta i ugnen i ca 15-20 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Gryta: Skala och riv ingefära och vitlök. Tärna tofun och paprikan. Strimla salladskålen.
Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok och stek ingefära, vitlök, tofu, paprika och salladskål på medelhög-hög värme under omrörning i ca 5 min. Tillsätt kokosmjölk och soja och låt grytan puttra ihop i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp grytan i djupa tallrikar. Toppa med rostad blomkål och servera tillsammans med ris och picklad gurka.
Näringsvärde: 664 kcal, 19 g protein, 35 g fett, 65 g kolhydrater
Photo:
Emma Mattsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko