Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Grönsaksbuljong Eko | |
300 g | Spaghetti | |
0,5 dl | Mjölk | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tbsp | Olivolja | |
200 g | Morötter | |
1 pc. | Gul lök | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
500 g | Nötfärs | |
2 dl | Vatten | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
400 g | Pastasås Basilika | |
50 g | Riven Ost | |
2 tsp | Salt |
Värm ugnen till 180 grader.
Koka upp saltat vatten till pastan och koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna.
Fräs färsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och morötter och fräs ytterligare 2-3 min.
Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, pastasås, grönsaksbuljong, 2 dl av det kokande pastavattnet och finhackad basilika. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 5-7 min. Smaka av med salt och peppar.
Sila av pastavattnet och tillsätt lite olivolja till pastan.
Blanda creme fraiche med mjölk och riven ost.
Häll ut köttfärssåsen i en ugnsfast form. Gör ca 8-10 spaghettisnurror och lägg ner i såsen. Ringla ostsåsen över gratängen och gratinera i ugn i ca 10 min.
Servera köttfärsgratängen med en god sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 771 kcal, 44 g protein, 33 g fett, 70 g kolhydrater
Photo:
Lina Eriksson
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Nötfärs 12% 500g Smak av Gotland
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt