Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Nudlar, grönsaker, räkor | ||
250 g | Shiitake-svamp | |
0,5 pc. | Purjolök | |
500 g | Handskalade Räkor | |
250 g | Glasnudlar | |
1 pc. | Lime | |
300 g | Pak choi | |
180 g | Böngroddar | |
Buljong | ||
20 g | Citrongräs Färsk | |
2,5 tbsp | Fisksås - Asiatisk | |
1 L | Vatten | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Färsk ingefära, skivad | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong | |
2 tbsp | Tamarisoja | |
Topping | ||
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 pc. | Koriander - färsk |
Buljong: Finhacka chili och skala och riv vitlök. Skala och skär ingefäran i centimetertjocka skivor. Banka citrongräset.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs vitlök och chili någon minut. Tillsätt vatten, buljongtärningarna, soja, fisksås, citrongräs och ingefära. Koka upp och låt puttra i cirka 15 min.
Nudlar: Tillred glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj de färdigkokta nudlarna i kallt vatten och sätt åt sidan.
Grönsaker: Strimla purjolök, skär pak choi i stora bitar och skiva shiitakesvamp. Tillsätt purjolök, pak choi och shiitakesvamp i buljongen. Låt sjuda i ca 5 min.
Buljong: Smaka av buljongen med limesaft och ev lite mer salt.
Servering: Ta fram djupa skålar och fördela glasnudlarna i botten av varje skål. Tillsätt buljongen med grönsaker och toppa med räkor, böngroddar, koriander och skivad röd chili.
Näringsvärde: 472 kcal, 37 g protein, 5 g fett, 66 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir