Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köttfärsbollar | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
500 g | Nötfärs | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Salt | |
1 pc. | Ägg | |
0,5 tsp | Provencalska Örter | |
2 tbsp | Mjölk | |
Tomatsås | ||
2 tbsp | Tomatpuré | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1 pc. | Lagerblad | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Strösocker | |
1 tsp | Provencalska Örter | |
800 g | Finkrossade Tomater Basilika | |
1 krm | Salt | |
2 pc. | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong Eko | |
0,5 dl | Vatten | |
Tillbehör | ||
400 g | Tagliatelle |
Tillbehör: Koka upp vatten i en kastrull till pastan.
Köttfärsbollar: Lägg färsen i en bunke och skala och pressa i vitlök. Tillsätt ägg, mjölk, örtkrydda, salt och svartpeppar. Forma till lagom stora köttbullar. Ca 20 st.
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull några min utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger och örtkrydda och fräs under omrörning i 30 sek.
Tillsätt krossade tomater, vatten, lagerblad, grönsaksbuljong och socker. Koka ihop några min och smaka av med salt och peppar.
Stek köttbullarna i en stekpanna i olja så att de får en fin stekyta. Tillsätt tomatsåsen i pannan och sjud på svag värme under lock i 10 min.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med köttbullarna i tomatsåsen. Servera direkt ur stekpannan.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
3 Krossade Tomater Örter 390g Garant
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood