Skip to main content
Köttfärsbollar i mumsig tomatsås och pasta
Mari Bergman

Köttfärsbollar i mumsig tomatsås och pasta

45 minEasy
358,75 kr
4 portions 33,77 kr per portion
Hemmagjorda köttbullar i mumsig tomatsås är precis så mumsigt som det låter och den här rätten går utmärkt att tillaga någon dag i förväg om du vill.

Köttfärsbollar
2 krmSvartpeppar Malen
1 tbspOlivolja
500 gNötfärs
1 cloveVitlök Vanlig
1 tspSalt
1 pc.Ägg
0,5 tspProvencalska Örter
2 tbspMjölk
Tomatsås
2 tbspTomatpuré
0,5 pc.Gul lök
1 pc.Lagerblad
1 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 tspStrösocker
1 tspProvencalska Örter
800 gFinkrossade Tomater Basilika
1 krmSalt
2 pc.Vitlök Vanlig
1 tbspBalsamvinäger
1 tbspGrönsaksbuljong Eko
0,5 dlVatten
Tillbehör
400 gTagliatelle
Instructions
1

Tillbehör: Koka upp vatten i en kastrull till pastan.

2

Köttfärsbollar: Lägg färsen i en bunke och skala och pressa i vitlök. Tillsätt ägg, mjölk, örtkrydda, salt och svartpeppar. Forma till lagom stora köttbullar. Ca 20 st.

3

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull några min utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger och örtkrydda och fräs under omrörning i 30 sek.

4

Tillsätt krossade tomater, vatten, lagerblad, grönsaksbuljong och socker. Koka ihop några min och smaka av med salt och peppar.

5

Stek köttbullarna i en stekpanna i olja så att de får en fin stekyta. Tillsätt tomatsåsen i pannan och sjud på svag värme under lock i 10 min.

6

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

7

Sila av pastavattnet och blanda pastan med köttbullarna i tomatsåsen. Servera direkt ur stekpannan.

Photo:

Nurlan Emir