Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Soppa | ||
1 pc. | Gul lök | |
2 tsp | Vitvinsvinäger | |
1 tbsp | Olivolja | |
7 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
225 g | Gröna Ärtor Frysta | |
300 g | Potatis | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong | |
375 g | Broccoli Färsk | |
1 krm | Salt | |
Topping | ||
50 g | Pumpakärnor | |
280 g | Bacon Skivat | |
Tillbehör | ||
200 g | Baguette |
Sätt ugnen på det gradantal brödförpackningen visar.
Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen och skölj och dela broccolin i stora buketter. Skala och skiva ner stammen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs alltsammans på medelvärme ca 1 min. Tillsätt vinäger, vatten och buljong.
Låt soppan koka under lock ca 15 min.
Topping: Tärna bacon och stek det knaprigt i en panna utan fett. Tillsätt pumpakärnorna när baconet har fått färg och fräs ytterligare 1 min. Häll över på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
Tillbehör: Värm brödet i ugnen enligt förpackningens anvisning.
Soppa: Tillsätt ärtorna till soppan och låt de bli varma. Mixa sedan soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon- och pumpafräset. Servera med varmt bröd.
Näringsvärde: 649 kcal, 26 g protein, 34 g fett, 55 g kolhydrater
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt