Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köttfärslimpa | ||
3 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Nötfärs | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
0,5 dl | Ströbröd | |
1,5 dl | Standardmjölk | |
1,3 tsp | Salt | |
2 tsp | Rosmarin - torkad | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
1 pc. | Ägg | |
1 pc. | Gul lök | |
Sås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Kalvfond Buljong | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Vetemjöl | |
3 dl | Vispgrädde | |
0,3 tsp | Rödvinsvinäger | |
1 tbsp | Japansk soja | |
Tillbehör | ||
300 g | Gröna Ärtor | |
700 g | Potatis Fast | |
1 dl | Gelé Svartvinbär |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Köttfärslimpa: Blanda ihop mjölk, ströbröd, timjan, rosmarin, salt och peppar i en bunke och låt det svälla i 5 min.
Skala och finhacka lök. Tillsätt lök, tomatpuré och ägg till ströbrödsblandningen och vispa ihop. Tillsätt nötfärsen och blanda om ordentligt.
Forma 1 stor färslimpa (tar ca 35 min i ugnen) eller 2 lite mindre färslimpor (tar ca 25 min) och lägg i en ugnsfast form och sätt in i ugnen.
Sås: Vispa ut vetemjöl med lite av grädden i en kastrull och låt det sjuda upp. Tillsätt resten av grädden, köttfond, soja och rödvinsvinäger. Låt såsen puttra på låg värme i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka upp en kastrull med vatten och sjud ärterna i ca 1 min.
Servera köttfärslimpan med kokt potatis, gräddsås, ärter och gelé.
Näringsvärde: 860 kcal. 37 g protein, 52 g fett, 58 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko