Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Sugarsnaps | |
0,5 pc. | Purjolök | |
1 tbsp | Smör | |
700 g | Potatis Fast | |
Torsk | ||
75 g | Parmesanost | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
600 g | Torskrygg Fryst | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Mjölk | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
Torsk: Lägg den tinade torskryggen i en ugnsfast form. Salta och peppra lite försiktigt.
Riv osten grovt på ett rivjärn och vispa ihop med creme fraiche och mjölk i en bunke. Skala och riv i vitlök. Tillsätt salt och peppar. Blanda om och täck fisken med ostblandningen. Gratinera i ugn i ca 15-20 min.
Tillbehör: Skölj sugarsnaps och purjolök. Dela sugarsnapsen på längden. Strimla purjolöken på längden.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs purjolöken i ca 2-3 min på medelvärme under omrörning. Tillsätt sugarsnapsen strax före servering och låt de steka med i ca 1 min så att de blir varma. Salta och peppra efter smak.
Servera den gratinerade torsken med pressad potatis och grönsaker.
Näringsvärde: 460 kcal, 39 g protein, 17 g fett, 35 g kolhydrater
Photo:
Andrea Klintbjer
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria