Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 pc. | Tomater | |
2 tbsp | Färsk ingefära | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
2 pc. | Lime | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
400 g | Vitkål | |
1 pc. | Broccoli Färsk | |
3 tbsp | Grönsaksbuljong | |
800 ml | Kokosmjölk | |
10 dl | Vatten | |
250 g | Färska champinjoner | |
1 tbsp | Strösocker | |
4 tbsp | Japansk soja |
Tom kha gai: Om kycklingen är fryst, ta ut den och låt tina. Skala och riv vitlök och ingefära. Koka ihop kokosmjölk, vatten, vitlök, ingefära, grönsaksbuljong, socker, chiliflakes och soja i en kastrull i ca 5 minuter.
Skär kycklingen i kuber och dela champinjonerna i kvartar. Skär vitkålen i bitar och klyfta tomaten. Dela broccolin i mindre buketter.
Tillsätt kyckling, champinjoner och vitkål till soppan och låt den småputtra i ca 5 min.
Tillsätt sedan broccoli och tomat och låt puttra i ytterligare 5 min tills kycklingen är klar. Smaka av med limeskal- och saft innan servering.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 748 kcal, 42 g protein, 53 g fett, 22 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria