Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
250 g | Sockerärta Fryst | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
170 g | Kräftstjärtar | |
0,75 pc. | Dill - färsk | |
1 krm | Cayennepeppar | |
500 g | Fiskgrytbitar | |
0,5 pc. | Purjolök | |
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 tbsp | Fiskfond | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Vatten | |
0,5 pc. | Citron |
Skär fisken (använd gärna en blandning av både lax och kolja) i grytbitar om 2 centimeter. Strimla och skölj purjolöken och halvera sockerärtorna.
Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. Krydda och smaka av såsen med salt och cayennepeppar efter smak samt citronsaft. Sänk värmen och lägg i fisken, sjud på låg värme cirka 3-5 min. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken. Toppa med kräftstjärtar och hackad dill och servera direkt.
Näringsvärde: 535 kcal, 33 g protein, 37 g fett, 8 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Sugar Snap Fryst 250g Garant
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste