Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köp hem | ||
800 g | Potatis Fast | |
500 g | Rödspättafile | |
300 g | Haricot Verts Fryst | |
3 dl | Vispgrädde | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 pc. | Ägg | |
0,5 tsp | Vitvinsvinäger | |
2 dl | Ströbröd | |
0,5 pc. | Gul lök | |
3 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Olivolja |
Värm ugnen till 100 grader.
Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Vispa ihop äggen i en djup tallrik. Häll 2 dl ströbröd på en flat tallrik. Salta och peppra spättafiléerna och doppa dem först i äggen och sedan i ströbrödet.
Stek spättafiléerna i 2 msk smör och olja på båda sidor på medelvärme. Förvara i ugnen till servering.
Skala och finhacka lök. Smält 1 msk smör i en kastrull och fräs löken på låg värme utan att löken tar färg i ca 4-5 min. Tillsätt grädde och låt såsen sjuda på låg värme i ca 15 min. Mixa samman såsen med en stavmixer. Smaka av såsen med vitvinsvinäger, salt och peppar. Skölj och finhacka dillen och blanda ner i såsen strax innan servering.
Förväll haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 2-3 min. Sila av och lägg upp i en skål.
Servera den crunchiga spättafilén med varm dillsås, kokt potatis och haricots verts.
Näringsvärde: Kcal: 740, Fett: 34 g, Protein: 45 g, Kolhydrater: 58 g
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko