Skip to main content
Halloumiburgare med avokado, picklad rödlök och coleslaw
Mari Bergman

Halloumiburgare med avokado, picklad rödlök och coleslaw

40 minEasy
337,90 kr
4 portions 47,00 kr per portion
Finns det något godare än en rejäl halloumiburgare fylld med avokado, soltorkad tomat och toppad med picklad rödlök? Mums!

Picklad rödlök
1,5 dlVatten
0,5 dlStrösocker
0,5 dlÄttiksprit
1 pc.Rödlök
1 krmSalt
Halloumiburgare
2 pc.Avokado
400 gHalloumi
200 gHamburgerbröd, 4 st
150 gRomansallat, ca 1/4
1 tbspOlivolja
Dressing
62,5 gSalladslök
1 dlCreme Fraiche Naturell
2 krmChiliflakes
1 krmSalt
80 gSoltorkade Tomater
Coleslaw
200 gVanliga morötter
300 gVitkål
1 krmSvartpeppar Malen
2 tbspCitron
1 tspHonung Flytande
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt
1 tspVit balsamvinäger
Instructions
1

Sätt ugnen på det gradantal brödförpackningen visar.

2

Picklad rödlök: Gör gärna detta en dag i förväg om möjlighet finns! Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka snabbt ihop vatten, ättika, socker och salt. Häll den heta lagen över löken, sätt på lock och låt dra i 1-24 timmar. Löken håller sig bra i kylen i 2-3 dagar.

3

Dressing: Finhacka de soltorkade tomaterna och skölj och finstrimla salladslöken. Blanda i en skål med creme fraiche och chiliflakes. Smaka av med salt.

4

Coleslaw: Skölj vitkålen och riv den tunt. Gärna med en mandolin annars med hjälp av en osthyvel. Skala och riv morötter. Blanda i en skål och tillsätt citronsaft, honung, balsamvinäger och creme fraiche. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.

5

Halloumiburgare: Dela varje halloumi i två bitar så att du får 4 st tjocka skivor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek halloumiskivorna gyllene på båda sidor.

6

Värm bröden i ugnen. Skär avokadon i skivor och skölj salladsbladen.

Montera ihop burgarna med salladsblad, halloumiskiva, avokado, dressing och toppa med picklad rödlök. Servera tillsammans med coleslaw vid sidan om.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 891 kcal, 34 g protein, 57 g fett, 57 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell