Skip to main content
Ramensoppa med kyckling
Mari Bergman

Ramensoppa med kyckling

45 minEasy
421,00 kr
4 portions 45,47 kr per portion
I Japan finns många olika sorters ramensoppor. Här är vår variant på den populära nudelsoppan. Tips! Tina gärna kycklingen under natten om du köpt fryst.

Topping
0,5 pc.Chilipeppar Röd
100 gBöngroddar
1 tbspRapsolja
2 pc.Ägg
62,5 gSalladslök
0,5 pc.Koriander - färsk
300 gFärsk kycklingfilé
1 pc.Lime
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tspSalt
Ramensoppa
3,5 tbspJapansk soja
1 tbspSesamolja
4 cloveVitlök Vanlig
1 tbspHonung Flytande
2 LVatten
1 pc.Chilipeppar Röd
1,5 tbspVitvinsvinäger
150 gShiitake-svamp
62,5 gSalladslök
6 tbspKycklingfond
1 tbspRapsolja
200 gÄggnudlar
1,5 tbspFärsk ingefära
Instructions
1

Värm ugnen till 165 grader.

2

Topping: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sätt in kycklingen i ugnen ca 15-20 min. Skär kycklingen i skivor vid servering.

3

Ramensoppa: Skala och riv vitlök och ingefära samt finhacka chilipeppar. Fräs i lite rapsolja i en stor kastrull ca 30 sek. Tillsätt vatten, kycklingfond, soja, honung och vinäger och låt sjuda i 20 min.

4

Skiva svampen och strimla salladslöken. Tillsätt svamp, salladslök och sesamolja i buljongen och låt sjuda ytterligare 5 min.

5

Koka nudlarna separat enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.

6

Topping: Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 4-5 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera äggen.

7

Skölj och strimla salladslök och chilipeppar. Skölj böngroddarna och skär limen i klyftor.

8

Lägg nudlarna i soppskålar och häll den varma buljongen över. Toppa med kycklingskivor, ägghalvor, böngroddar, salladslök, chili och koriander. Pressa över lite lime. Ät och njut!

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Photo:

Sanna Livijn Wexell