Skip to main content
Ultimata köttfärssåsen
Mari Bergman

Ultimata köttfärssåsen

30 minEasy
322,80 kr
4 portions 40,54 kr per portion
Å ena sidan barnvänlig, snabbfixad och enkel. Å andra sidan smakrik och omsorgsfullt tillagad. Den här rätten kallar vi ultimat av en anledning – passa på att göra ett riktigt storkok.

Köttfärssås
1 tbspBalsamvinäger
2 tbspOlivolja
0,5 tspTorkad oregano
1 pc.Gul lök
3 tbspTomatpuré
0,5 tspBasilika - torkad
0,5 tbspJapansk soja
500 gNötfärs
1 tbspGrönsaksbuljong Eko
2 krmStrösocker
390 gKrossade Tomater
1 krmSvartpeppar Malen
4 cloveVitlök Vanlig
1 krmSalt
Tillbehör
1 pc.Basilika - färsk
100 gParmesanost
500 gSpaghetti
Instructions
1

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta. Fräs löken mjuk tillsammans med torkad basilika och oregano.

2

Tillsätt färsen och bryn tills den är genomstekt. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning cirka 30 sekunder.

3

Tillsätt krossade tomater och lika mycket vatten, buljong, socker och soja. Låt köttfärssåsen puttra cirka 20 minuter. Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar.

4

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

5

Skölj och finhacka basilika och blanda ner i såsen. Dra några drag med pepparkvarnen och strö över flingsalt.

6

Servera med nykokt pasta och toppa med nyriven parmesanost.

Photo:

Linnea Swärd. AD: Sanna Livijn Wexell