Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Smör | |
1 L | Vatten | |
50 g | Rotselleri | |
100 g | Färskost Naturell | |
20 g | Dill - färsk | |
1 pc. | Schalottenlök | |
1 krm | Cayennepeppar | |
150 g | Kräftstjärtar | |
0,5 dl | Vitt vin | |
400 g | Mjukost | |
3 tbsp | Skaldjursfond | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 pc. | Morötter |
Finhacka schalottenlöken, riv morötterna och tärna rotsellerin.
Låt grönsakerna fräsa i matfett i stor kastrull.
Tillsätt vatten, skaldjursfond, vin (kan uteslutas) och cayennepeppar efter smak (det ska vara lite sting i den) och låt koka några minuter på medelvärme.
Lägg sedan i kräftost (mjukost) och crème fraiche och låt småputtra i 5 minuter.
Om soppan känns för tunn kan den redas med naturell färskost.
Stäng av plattan, servera och toppa med kräftstjärtar och hackad dill.
Receptet kommer från boken "Mina favoriter - Enkla recept för vardag och fest", Tukan förlag. Näringsvärde: 515 kcal, 20 g protein, 41 g fett, 10 g kolhydrater
Photo:
Åse Falkman Fredrikson
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Hummerfond 180ml Touch of Taste