Skip to main content
Jennie Walldéns grillade lax med asiatisk glaze samt sparris och vårlök i brynt sojasmör

Jennie Walldéns grillade lax med asiatisk glaze samt sparris och vårlök i brynt sojasmör

30 minEasy
931,55 kr
4 portions 158,10 kr per portion
Jennie Walldéns grillade lax med asiatisk glaze samt sparris och vårlök i brynt sojasmör

800 gFärsk laxfilé
Glaze
1 dlOstronsås
1 tspFärsk ingefära
1 cloveVitlök Vanlig
1 dlSweet Chili
1 tspSesamolja
0,5 pc.Lime
Tillbehör
1 krmFlingsalt
50 gSmör
1 tbspJapansk soja
1 tspSherryvinäger
3 dlJasminris
8 pc.Salladslök
1 cloveVitlök Vanlig
1 dlMandlar rostade
250 gSparris Färsk
Till garnering
100 gRädisor
1 dlGräslök - färsk
4 tbspSesamfrö
Instructions
1

Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda ihop alla ingredienserna till glacen och pressa i limejuicen.

2

Bryn smöret till det är gyllene och doftar kola. Dra av från plattan och tillsätt soja, sherryvinäger samt riven vitlök.

3

Grilla grönsakerna i endast 2-3 minuter. Häll det brynta smöret över. Strössla över grovhackad mandel och lite flingsalt.

4

Dela laxen i 4 jämnstora bitar. Lägg på grillen på indirekt värme med skinnsidan ner. Pensla på glaze och stäng locket på grillen. Låt grilla i ca 5 minuter. Toppa sedan med svarta eller vita rostade sesamfrön, skivade rädisor och finhackad gräslök. Strössla över lite flingsalt.

5

Servera laxen och det gröna genast tillsammans med ångande varmt ris.