Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
800 g | Färsk laxfilé | |
Glaze | ||
1 dl | Ostronsås | |
1 tsp | Färsk ingefära | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Sweet Chili | |
1 tsp | Sesamolja | |
0,5 pc. | Lime | |
Tillbehör | ||
1 krm | Flingsalt | |
50 g | Smör | |
1 tbsp | Japansk soja | |
1 tsp | Sherryvinäger | |
3 dl | Jasminris | |
8 pc. | Salladslök | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Mandlar rostade | |
250 g | Sparris Färsk | |
Till garnering | ||
100 g | Rädisor | |
1 dl | Gräslök - färsk | |
4 tbsp | Sesamfrö |
Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda ihop alla ingredienserna till glacen och pressa i limejuicen.
Bryn smöret till det är gyllene och doftar kola. Dra av från plattan och tillsätt soja, sherryvinäger samt riven vitlök.
Grilla grönsakerna i endast 2-3 minuter. Häll det brynta smöret över. Strössla över grovhackad mandel och lite flingsalt.
Dela laxen i 4 jämnstora bitar. Lägg på grillen på indirekt värme med skinnsidan ner. Pensla på glaze och stäng locket på grillen. Låt grilla i ca 5 minuter. Toppa sedan med svarta eller vita rostade sesamfrön, skivade rädisor och finhackad gräslök. Strössla över lite flingsalt.
Servera laxen och det gröna genast tillsammans med ångande varmt ris.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt