Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 clove | Vitlök Färsk | |
2 pc. | Gul lök | |
2 pc. | Vanliga morötter | |
2 dl | Matlagningsgrädde | |
2 pc. | Vanliga Tomater | |
700 g | Kikärtor | |
2 tsp | Garam Masala | |
3 dl | Långkornigt Ris | |
1 pc. | Röd Paprika | |
3 tbsp | Rapsolja |
Värm oljan i en tjockbottnad gryta. Lägg i garam masala (eller en egen blandning med t.ex. chili, koriander, kummin, gurkmeja och svarta sesamfrön), och fräs en liten stund. Hacka löken, vitlök och tomater. Riv morötterna och skär paprikan i mellanstora bitar. Lägg först i löken i grytan och låt den bli mjuk, sedan vitlök och efter någon minut resen av grönsakerna utom kikärtorna. Låt den fräsa ca 5-10 minuter, tillsätt lite vatten vid behov. Lägg sedan i kikärtorna, slå av en av burkarna i ett durkslag och behåll vattnet från den andra. Häll i grädden. Låt puttra ca 5 minuter, eller tills kikärtorna är mjuka. Servera med ris.