Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
2 pc. | Rödlök | |
150 g | Salladsmix | |
1 kg | Kycklingklubba Fryst | |
50 g | Pinjenötter | |
4 tbsp | Olivolja | |
2 tsp | Salt | |
3 dl | Matlagningsvin Vitt | |
100 g | Fetaost | |
6 pc. | Potatis Fast | |
1 tbsp | Timjan - torkad | |
2 pc. | Paprika | |
3 pc. | Vanliga morötter | |
2 tsp | Rosmarin - torkad | |
8 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Zucchini | |
1,5 dl | Svarta oliver |
Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med hälften av olivoljan. Lägg i frysta (otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, zucchini och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!) så skala den och skär i båtar på längden.
Strö över oliver och hela vitlöksklyftor. Smula över salt och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över andra hälften av olivoljan. Sätt in i 200 grader 50-60 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet.
Garnera med kryddkvistar. Servera med grönsallad, smulad chèvre och rostade pinjenötter.
Receptet kommer från "Under valnötsträdet" (Trio förlag) av Anna och Fanny Bergenström.
Photo:
Fanny Bergenström
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana