Skip to main content
Chiliolja – grundrecept
Jimmy Guo

Chiliolja – grundrecept

15 minEasy
37,90 kr
1 portion 3,80 kr per portion
Chiliolja är en bra bas om du vill laga kinesiskt. Funkar också fint som en smakrik topping. Använd gärna sichuanpeppar i basen och espelette peppar eller gochugaru som chiliflakes för bästa smak.

1 pc.Stjärnanis
2 dlRapsolja
1 tbspChilipeppar & -pulver
1 dlChiliflakes
1 pc.Kanel Hel
Instructions
1

Lägg alla ingredienser förutom chiliflakes i en liten kastrull och sätt på medelvärme. Låt det bubbla på medelvärme i 125 grader i 10 minuter.

2

Lägg chiliflakes i en värmetålig skål och häll över oljan genom en sil. Rör om och låt svalna. Förvara chilioljan i en lufttät burk i rumstemperatur.

Photo:

Simon Bajada