Skip to main content
Ärtburgare med chilimajo och karamelliserad lök
Mari Bergman

Ärtburgare med chilimajo och karamelliserad lök

20 minEasy
257,70 kr
4 portions 29,46 kr per portion
Saftiga cheeseburgare på ärtfärs som toppas med karamelliserad lök och chilimajo.Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,31

Burgare
400 gVeg. Hamburgare
1 tbspRapsolja
200 gHamburgerbröd, 4 st
Topping
1 pc.Tomater
1 pc.Krispsallat
100 gHamburgerost
4 tbspMajonnäs Smaksatt
Karamelliserad lök
2 pc.Gul lök
2 tbspSmör
0,5 tspStrösocker
1 krmSalt
Instructions
1

Värm ugnen till 150 grader.

2

Karamelliserad lök: Skala och strimla löken. Stek löken sakta i smör på medelvärme i ca 15 min tills den blir gyllene. Tillsätt salt och socker och låt den steka i ytterligare 2 min.

3

Burgare: Hetta upp en stekpanna med olja och bryn burgarna på medelhög värme i ca 5 min/sida. Lägg en skiva ost på varje burgare och låt de smälta.

4

Topping: Skölj och skiva tomaterna och lossa 4 st salladsblad. Rosta bröden i lite olja i en varm stekpanna.

5

Montering: Bred chilimajo på undersidan av varje bröd, lägg på salladsblad, hamburgare med ost och tomatskivor. Toppa med karamelliserad lök och lägg på överdelen av hamburgerbrödet. Ät och njut!

Photo:

Nurlan Emir