Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Vitvinsvinäger | |
500 g | Vitkål | |
2 tsp | Strösocker | |
2 tbsp | Ättika | |
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
2,5 tbsp | Rapsolja | |
0,5 tsp | Torkad oregano |
Hyvla eller strimla vitkålen med en osthyvel, kniv eller hushållsassistent.
Sätt kålen i ett durkslag i vasken.
Koka upp vatten och häll över kålen (vi upprepade proceduren och hällde över kokande vatten från vattenkokaren två gånger) så att den blir lite mjukare. Låt kålen svalna.
Blanda ihop övriga ingredienser i en stor bunke och rör sedan ner vitkålen då den svalnat, blanda ordentligt.
Låt stå i kylen, gärna ett dygn innan servering. Pizzasalladen håller sig bra i kylen flera dagar.
Variera pizzasalladen genom att hacka ned lite rödlök eller några strimlor grillad paprika.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria