Skip to main content
Tunnbrödsrulle med frasig fisk och potatisstomp
Mari Bergman

Tunnbrödsrulle med frasig fisk och potatisstomp

30 minEasy
379,20 kr
4 portions 55,38 kr per portion
Barnvänliga tunnbrödsrullar från programmet Smakligt.

Tillbehör
3 tbspCitron
225 gMjukt tunnbröd
0,5 pc.Gurka
1 pc.Krispsallat
1 pc.Röd Paprika
Frasig fisk
0,5 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
600 gTorskfilé
3 dlPanko
0,5 tbspSmör
2 pc.Ägg
1 krmSalt
Potatisstomp
25 gSmör
1 krmSvartpeppar Malen
50 gParmesanost
1 krmSalt
400 gPotatis Fast
Instructions
1

Potatisstomp: Skala och koka potatisen mjuk.

2

Frasig fisk: Skär fisken i fiskpinnestora bitar. Salta och peppra efter smak. Knäck äggen i en djup skål och vispa ihop lite lätt med en gaffel. Vänd fiskbitarna först i äggen och rulla sedan i ströbrödet. Stek fisken ca 2-3 min på båda sidor i smör och olja på medelhög värme.

3

Tillbehör: Skölj salladsblad och skölj och strimla gurka och paprika. Skär citronen i klyftor.

4

Potatisstomp: Sila av potatisvattnet och tillsätt smör och riven parmesanost till potatisen. Mosa ihop till ett grovt stomp med en gaffel och smaka av med salt och peppar.

5

Montering: Lägg ut tunnbröden på en skärbräda. Lägg på salladsblad och fortsätt med stomp, frasig fisk, strimlad gurka och paprika. Pressa över lite citron och vik ihop.

Photo:

Johanna Wikström