Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
0,25 tsp | Kanel | |
100 g | Fetaost | |
0,5 tsp | Chilipulver | |
350 g | Tortilla Wrap | |
1 tbsp | Smör | |
0,5 tsp | Salt | |
1 kg | Sötpotatis | |
380 g | Svarta Bönor | |
Topping | ||
100 g | Riven Texmexost | |
120 g | Tacosås | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Tillbehör | ||
125 g | Körsbärstomater | |
3 dl | Gräddfil | |
0,5 pc. | Gurka | |
280 g | Majskorn |
Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning: Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lite saltat vatten i ca 10 min. Var noga med att den inte kokar sönder.
Sila av och skölj bönorna under kallt vatten. Lägg dem i en bunke och smula i fetaosten. Krydda med kanel, chilipulver och salt.
Sila av vattnet från potatisen och mosa den grovt med en gaffel så att det fortfarande är lite bitar kvar. Tillsätt potatisen till bunken och blanda om ordentligt.
Fördela sötpotatisblandningen på 6-8 st tortillabröd. Rulla ihop och lägg dem med skarven ned i en smord ugnsfast form.
Topping: Blanda ihop crème fraiche med tacosås och bred över tortillarullarna. Strö över ost och gratinera i ugnen ca 15 min tills osten har smält och fått en fin gyllenbrun färg.
Tillbehör: Skölj och tärna tomat och gurka. Sila av majsen och lägg upp allting i små skålar.
Servera sötpotatisenchiladas tillsammans med grönsaksplock och gräddfil.
Näringsvärde: Kcal: 820 Fett: 38 g Protein: 32 g Kolhydrater: 83 g
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt