Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Laxgryta | ||
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 dl | Mango Chutney | |
500 g | Laxfilé | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Rapsolja | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Vatten | |
0,5 pc. | Ananas Färsk | |
1 pc. | Gul lök | |
400 ml | Kokosmjölk | |
1 pc. | Paprika | |
0,5 tbsp | Japansk soja | |
Tillbehör | ||
3 dl | Ris |
Tillbehör: Ta ut och tina laxen om du har fryst. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Laxgryta: Skala och klyfta löken och skala och finhacka vitlök. Skölj paprikan och skär i bitar. Skala ananasen och skär i kuber. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs samman ca 2 min under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, vatten, soja, buljong och mango chutney. Låt grytan puttra under lock ca 5 min.
Skär varje laxfilé i 4 bitar lägg ner dem i grytan och låt sjuda 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammans med ris och ev lite extra mango chutney vid sidan om.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 847 kcal, 31 g protein, 43 g fett, 81 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria