Skip to main content
Laxgryta i kokosmjölk med ananas och mango chutney
Mari Bergman

Laxgryta i kokosmjölk med ananas och mango chutney

30 minEasy
462,20 kr
4 portions 65,17 kr per portion
En fantastisk god laxgryta med kokosmjölk, ananas och mango chutney. Receptet är lättlagat och tar endast 25 min. Tips, tina gärna laxen i kylen över natten.

Laxgryta
1 krmSalt
0,5 tbspGrönsaksbuljong
1 dlMango Chutney
500 gLaxfilé
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspRapsolja
2 cloveVitlök Vanlig
1 dlVatten
0,5 pc.Ananas Färsk
1 pc.Gul lök
400 mlKokosmjölk
1 pc.Paprika
0,5 tbspJapansk soja
Tillbehör
3 dlRis
Instructions
1

Tillbehör: Ta ut och tina laxen om du har fryst. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Laxgryta: Skala och klyfta löken och skala och finhacka vitlök. Skölj paprikan och skär i bitar. Skala ananasen och skär i kuber. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs samman ca 2 min under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, vatten, soja, buljong och mango chutney. Låt grytan puttra under lock ca 5 min.

3

Skär varje laxfilé i 4 bitar lägg ner dem i grytan och låt sjuda 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera tillsammans med ris och ev lite extra mango chutney vid sidan om.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 847 kcal, 31 g protein, 43 g fett, 81 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell