Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 dl | Hallonsylt | |
4,5 dl | Vetemjöl | |
1 tsp | Bakpulver | |
200 g | Smör | |
1,5 tsp | Vaniljsocker | |
1 dl | Strösocker |
Sätt ugnen på 175 grader. Låt smöret bli rumstempererat.
Vispa ihop socker och smör med en elvisp.
Blanda bakpulver med vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Rör ned mjölblandningen i smöret och sockret och arbete ihop till en deg.
Forma degen till en rulle, ungefär 20 cm lång och skär rullen i 20 centimeterstora bitar.
Rulla varje bit till en kula och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i små pappformar. Gör en liten fördjupning i mitten på varje kaka med hjälp av ett mjölat finger.
Fyll fördjupningen med ca 0,5 tsk hallonsylt.
Grädda hallongrottorna i 175 grader i ca 18-20 min. Låt svalna på ett galler.
Photo:
Nurlan Emir