Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
4 tbsp | Gelé Svartvinbär | |
200 g | Gröna Ärtor Frysta | |
800 g | Potatis Fast | |
Sås | ||
1,5 dl | Standardmjölk | |
1,5 tbsp | Vetemjöl | |
1 tbsp | Japansk soja | |
1 tbsp | Smör | |
2 tbsp | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Köttbuljong | |
Köttfärslimpa | ||
0,5 dl | Ströbröd | |
500 g | Nötfärs | |
1,5 dl | Standardmjölk | |
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
1,25 tsp | Salt | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
1 tbsp | Rosmarin - färsk | |
1 pc. | Gul lök | |
1 tsp | Timjan - torkad |
Sätt ugnen på 200 grader och koka potatisen.
Köttfärslimpa: Blanda ihop ströbröd med mjölk i en bunke. Låt det stå och svälla medan du skalar och finhackar löken. Blanda färsen och lökhacket med ströbrödsblandningen i bunken. Tillsätt rosmarin, timjan, tomatpuré, salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt med händerna.
Forma en färslimpa på en plåt och sätt in ca 35 minuter i ugnen.
Sås: Smält smör i en kastrull. Vispa ut vetemjölet och späd med mjölk lite i taget. Tillsätt grädde, köttfond/buljong och soja och låt det sjuda upp. Smaka av med svartpeppar.
Tillbehör: Tina ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.
Servera köttfärslimpan med kokt potatis, gräddsås, ärtor och gärna gelé.
Näringsvärde: 763 KCAL 37 G PROTEIN 43 G FETT 53 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
3 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt