Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
Chimichurridressad potatis | ||
150 g | Sockerärta Färsk | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1,5 tbsp | Olivolja | |
2 krm | Salt | |
800 g | Delikatesspotatis | |
35 g | Salladsmix | |
0,5 pc. | Lime | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Basilika - färsk |
Värm ugnen till 200 grader.
Chimichurridressad potatis: Skölj potatisen och dela den på mitten. Lägg potatishalvorna på en plåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om och rosta i ugnen ca 30 min.
Mixa basilika, persilja, skalad vitlöksklyfta, limeskal, limesaft, olja, salt och peppar i en matberedare till en slät sås. Du kan även använda en stavmixer.
Skölj sockerärtorna och dela dem på längden. Skölj salladen.
Lax: Salta och peppra laxfiléerna efter smak. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxfiléerna på båda sidor i ca 2-3 min.
Chimichurridressad potatis: Blanda den rostade potatisen med chimichurridressing, sockerärtor och sallad på ett fat. Bryt laxfiléerna i bitar och lägg över. Klart att servera.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 566 kcal, 29 g protein, 33 g fett, 37 g kolhydrater
Photo:
Andrea Klintbjer
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1