Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Till servering | ||
0,5 dl | Ingefära inlagd | |
2 tbsp | Japansk soja | |
2 pc. | Salladslök | |
300 g | Sushiris | |
3 tbsp | Majonnäs | |
1 tsp | Risvinäger | |
0,5 tsp | Wasabipasta | |
1 pc. | Morötter | |
180 g | Sashimilax | |
4 pc. | Sjögräsark | |
1 pc. | Gurka |
Koka riset enligt anvisningarna på paketet, blanda i risvinägern, låt svalna.
Blanda majonnäs och wasabi i en kopp.
Gröp ur gurkan (ca 10 cm för 4 port) och skär i tunna strimlor. Skala och skär moroten i tunna strimlor. Strimla även vårlökarna. Skär laxen i långa strimlor, ca 1 cm breda.
Lägg en sushimatta på bänken. Lägg på en plastfilm och på den ett noriark med blanka sidan nedåt.
Bred ut ett cm-tjockt lager med ris men lämna en 2 cm bred kant längst upp så rullen kan förslutas.
Bred ut ett tunt lager wasabimajonnäs och fördela ¼ av grönsakerna och laxen ovanpå. Rulla försiktigt men med lite tryck så att rullen håller ihop. Fukta kanten och förslut.
Rulla in i plastfolie och lägg i kylen. Fortsätt likadant med de andra rullarna. Ta ut och skär i bitar.
Servera med Gari, inlagd ingefära och soja.
Energi (kcal) 256 Protein (g) 10,9 Fett (g) 13,7 Kolhydrater (g) 21,9
Photo:
Susanna Livijn Wexell
1 Ingefära Gari 145g Blue Dragon