Skip to main content
Maki sushi med sashimilax och wasabimajonnäs
Mia Troberg

Maki sushi med sashimilax och wasabimajonnäs

1 hEasy
481,70 kr
4 portions 47,45 kr per portion
Imponera med hemmagjord Maki-sushi. Köp sushilax som inte behöver frysas.

Till servering
0,5 dlIngefära inlagd
2 tbspJapansk soja
2 pc.Salladslök
300 gSushiris
3 tbspMajonnäs
1 tspRisvinäger
0,5 tspWasabipasta
1 pc.Morötter
180 gSashimilax
4 pc.Sjögräsark
1 pc.Gurka
Instructions
1

Koka riset enligt anvisningarna på paketet, blanda i risvinägern, låt svalna.

2

Blanda majonnäs och wasabi i en kopp.

3

Gröp ur gurkan (ca 10 cm för 4 port) och skär i tunna strimlor. Skala och skär moroten i tunna strimlor. Strimla även vårlökarna. Skär laxen i långa strimlor, ca 1 cm breda.

4

Lägg en sushimatta på bänken. Lägg på en plastfilm och på den ett noriark med blanka sidan nedåt.

5

Bred ut ett cm-tjockt lager med ris men lämna en 2 cm bred kant längst upp så rullen kan förslutas.

6

Bred ut ett tunt lager wasabimajonnäs och fördela ¼ av grönsakerna och laxen ovanpå. Rulla försiktigt men med lite tryck så att rullen håller ihop. Fukta kanten och förslut.

7

Rulla in i plastfolie och lägg i kylen. Fortsätt likadant med de andra rullarna. Ta ut och skär i bitar.

8

Servera med Gari, inlagd ingefära och soja.

Energi (kcal) 256 Protein (g) 10,9 Fett (g) 13,7 Kolhydrater (g) 21,9

Photo:

Susanna Livijn Wexell