Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kalvschnitzel och haricots verts | ||
150 g | Panko | |
2 tbsp | Smör | |
150 g | Haricot Verts Färsk | |
3 pc. | Ägg | |
4 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vetemjöl | |
640 g | Kalvinnanlår | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 tsp | Salt | |
Sallad | ||
65 g | Salladsmix | |
Rostad småpotatis | ||
1 pc. | Bakplåtspapper | |
1 tbsp | Rosmarin - färsk | |
1 tsp | Flingsalt | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
Ramslökshollandaise | ||
230 ml | Hollandaisesås | |
3 krm | Ramslök |
Värm ugnen till 200 grader.
Rostad småpotatis: Skölj potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja, finhackade rosmarinkvistar och flingsalt. Blanda om och rosta i ugnen ca 30-40 min.
Ramslökshollandaise: Blanda hollandaisesåsen med ramslök i en skål. Ställ kallt till servering.
Kalvschnitzel och haricots verts: Krydda kalvschnitzlarna med salt och peppar på båda sidor.
Skär bort ändarna på haricots vertsen.
Lägg mjöl och ströbröd på varsin tallrik och vispa upp äggen i en djup tallrik.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Vänd haricots vertsen i mjöl och doppa sedan i äggen och sist i ströbrödet. Sprid ut dem på plåten och ringla över 2 tsk olivolja. Strö över lite salt och rosta i ugnen i ca 10-15 min.
Vänd kalvschnitzlarna i mjöl och panera sedan i ägg och ströbröd.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna i ca 3-4 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Servera de panerade kalvschnitzlarna med frasiga haricots verts, ramslökshollandaise, rostad småpotatis och salladsblad. Ät och njut!
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kalvschnitzel Färsk Bergfalk
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt