Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 pc. | Ägg | |
350 g | Bacon Tärnat | |
3 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsp | Strösocker | |
6 dl | Standardmjölk | |
3 dl | Lingonsylt | |
0,5 tsp | Salt | |
3 tbsp | Smör |
Sätt ugnen på 225°. Skär fläsket i strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna (spara fettet som du får från fläsket i pannan).
Vispa ihop ägg, mjöl, salt, socker samt en sjättedel av mjölken till en tjock klumpfri smet. Arbeta gärna smeten med en kraftig ballongvisp så att du får den ordentligt slät.
Tillsätt resten av mjölken samt det smälta smöret under vispning och låt pannkakssmeten slutligen stå och svälla ca 5 minuter.
Sprid ut fläsket med lite av fläskflottet i en långpanna. Värm pannan några minuter i ugnen varefter du vispar om i smeten och slår den över fläsket i pannan.
Grädda ugnspannkakan på galler i mitten av ugnen ca 25 minuter. Pannkakan ska vara gyllenbrun när den är färdig. Skär den i bitar och servera med lingonsylt.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt