Skip to main content
Moussaka med grönsallad
Mari Bergman

Moussaka med grönsallad

1 hEasy
350,10 kr
4 portions 44,32 kr per portion
Klassisk moussaka med grönsallad.

Ostsås
1 krmSalt
150 gRiven Gratängost
1 pc.Ägg
3 dlStandardmjölk
2 tbspVetemjöl
1 tspSalt
2 pc.Aubergine
Sallad
100 gSalladsmix
2 tbspVinäger
2 tbspOlivolja
0,5 pc.Gurka
Köttfärssås
2 krmSvartpeppar Malen
1 tbspOlivolja
390 gKrossade Tomater
0,75 tspSalt
500 gNötfärs
2 krmTorkad oregano
2 krmChilipulver
3 tbspTomatpuré
2 krmKanel
2 pc.Gul lök
3 cloveVitlök Vanlig
Instructions
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skär auberginen i centimetertjocka skivor och lägg på hushållspapper. Strö över salt.

3

Köttfärssås: Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja och fräs löken utan att den tar färg. Lägg i nötfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kanel, chilipulver, oregano, salt och peppar. Låt såsen koka ihop i ca 5 min.

4

Torka av auberginskivorna och stek dem på båda sidor i en stekpanna med lite olja.

5

Ostsås: Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen småkoka ca 3 min. Rör ner 150 gram ost, salt och ett uppvispat ägg.

6

Varva köttfärssås och auberginskivor i en ugnsfast form. Häll över såsen och strö över resten av osten. Grädde i nedre delen av ugnen ca 30 min.

7

Sallad: Skölj salladen och skiva gurkan. Blanda med lite olja och vinäger i en skål och servera till moussakan.

Näringsvärde:

550 KCAL 45 gram protein 33 gram fett 16 gram kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd