Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Ostsås | ||
1 krm | Salt | |
150 g | Riven Gratängost | |
1 pc. | Ägg | |
3 dl | Standardmjölk | |
2 tbsp | Vetemjöl | |
1 tsp | Salt | |
2 pc. | Aubergine | |
Sallad | ||
100 g | Salladsmix | |
2 tbsp | Vinäger | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Gurka | |
Köttfärssås | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
390 g | Krossade Tomater | |
0,75 tsp | Salt | |
500 g | Nötfärs | |
2 krm | Torkad oregano | |
2 krm | Chilipulver | |
3 tbsp | Tomatpuré | |
2 krm | Kanel | |
2 pc. | Gul lök | |
3 clove | Vitlök Vanlig |
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär auberginen i centimetertjocka skivor och lägg på hushållspapper. Strö över salt.
Köttfärssås: Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja och fräs löken utan att den tar färg. Lägg i nötfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kanel, chilipulver, oregano, salt och peppar. Låt såsen koka ihop i ca 5 min.
Torka av auberginskivorna och stek dem på båda sidor i en stekpanna med lite olja.
Ostsås: Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen småkoka ca 3 min. Rör ner 150 gram ost, salt och ett uppvispat ägg.
Varva köttfärssås och auberginskivor i en ugnsfast form. Häll över såsen och strö över resten av osten. Grädde i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Sallad: Skölj salladen och skiva gurkan. Blanda med lite olja och vinäger i en skål och servera till moussakan.
Näringsvärde:
550 KCAL 45 gram protein 33 gram fett 16 gram kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Krossade Tomater 390g Garant