Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 clove | Vitlök | |
1 pc. | Morötter | |
0,5 pc. | Salvia - färsk | |
300 g | Baguette | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Gul lök | |
1,5 dl | Korngryn | |
3 pc. | Italiensk Örtagårdsbuljong | |
1 L | Vatten | |
75 g | Parmesanost | |
800 g | Borlottibönor |
Skala och riv moroten grovt. Finhacka löken och fräs allt tillsammans i 2 msk smör eller olivolja. Tillsätt finhackad vitlök när löken blivit mjuk och vänta någon minut. Häll därefter i 1 liter vatten och buljongen. Låt koka upp och tillsätt därefter korngrynen. Låt koka i ca 40 min på svag värme.
Under tiden, riv parmesanosten, skölj av bönorna och hacka salvian. Efter 40 min, tillsätt bönorna och salvian och låt koka ytterligare 5 min.
Tag ut 1/3 av grytan, mixa i matberedare eller med stavmixer och häll sedan tillbaka igen. Tag av från plattan och rör ned den rivna parmesanosten. Tillsätt mer vatten om grytan känns för tjock.
Servera med baguette och ringla över lite olivolja.
1 Örtgården Italienska örter Knorr