Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tomatsås | ||
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
1 tbsp | Torkad oregano | |
0,5 tsp | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Olivolja | |
390 g | Krossade Tomater | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Strösocker | |
Övrigt | ||
1 pc. | Bakplåtspapper | |
Pizzadeg | ||
1 tsp | Salt | |
200 g | Rismjöl | |
300 g | Vatten | |
50 g | Majsstärkelse | |
10 g | Fiberhusk | |
5 g | Jäst | |
70 g | Majsmjöl |
Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet. Vispa ner de torra ingredienserna utom fiberhusken och blanda till en slät smet.
Tillsätt fiberhusken och blanda den väl direkt ner i degen. Täck bunken med plast och låt degen jäsa i 3 timmar.
Sätt ugnen på undervärme, 230 grader. Kavla ut degen till 4 tunna pizzor i extra rismjöl och lägg på bakplåtspapper.
Toppa med dina favorittillbehör. Grädda i ca 15 minuter på 230 grader.
Tomatsås: Häll olivoljan i en tjockbottnad kastrull och sätt på medelvärme.
Riv eller pressa vitlöksklyftorna och fräs dem försiktigt några minuter i oljan.
Tillsätt övriga ingredienser och låt tomatsåsen puttra på svag värme i minst 30 minuter.
Photo:
Christina Sundien
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado