Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Falafel | ||
1 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 tsp | Chilipulver | |
1 tsp | Lime | |
0,5 tbsp | Koriander - torkad | |
1 tbsp | Spiskummin | |
1 tbsp | Frysta provencalska örter | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsp | Salt | |
800 g | Kikärtor | |
Sås | ||
1 krm | Salt | |
1 tsp | Honung | |
1 tbsp | Frysta provencalska örter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Lime | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Tillbehör | ||
1 pc. | Röd Paprika | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
0,5 pc. | Gurka | |
320 g | Tortilla Wrap |
Sätt ugnen på 175 grader.
Sila av kikärterna och spola dem under kallt vatten. Lägg kikärter skalade vitlöksklyftor, örter, ägg, spiskummin, chilipulver, koriander, limesaft, salt och olja i en matberedare och mixa till en slät massa. Forma 16 små falafelbollar med vattensköljda händer och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Sås: Blanda ihop yoghurten med örter, limesaft, honung, salt och peppar efter smak. Ställ kallt till servering.
Tillbehör: Skölj sallad, paprika och gurka. Strimla salladen och skär paprika och gurka i stavar.
Fyll tortillabröden med sallad, grönsaksstavar, falafel och örtsås. Vik ihop och ät.
Näringsvärde: Kcal: 621 Fett: 19 g Protein: 25 g Kolhydrater: 77 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Örtkryddor Provencale Frysta Findus
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria