Skip to main content
Falafel i tortillabröd med grönsaksstavar och örtsås
Mari Bergman

Falafel i tortillabröd med grönsaksstavar och örtsås

30 minEasy
211,35 kr
4 portions 25,05 kr per portion
Mumsiga vegetariska wraps med falafel och en fräsch yoghurtsås.

Falafel
1 pc.Ägg
1 tbspOlivolja
0,5 tspChilipulver
1 tspLime
0,5 tbspKoriander - torkad
1 tbspSpiskummin
1 tbspFrysta provencalska örter
2 cloveVitlök Vanlig
0,5 tspSalt
800 gKikärtor
Sås
1 krmSalt
1 tspHonung
1 tbspFrysta provencalska örter
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Lime
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
Tillbehör
1 pc.Röd Paprika
0,5 pc.Isbergssallat
0,5 pc.Gurka
320 gTortilla Wrap
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Sila av kikärterna och spola dem under kallt vatten. Lägg kikärter skalade vitlöksklyftor, örter, ägg, spiskummin, chilipulver, koriander, limesaft, salt och olja i en matberedare och mixa till en slät massa. Forma 16 små falafelbollar med vattensköljda händer och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Sätt in i ugnen ca 20 min.

3

Sås: Blanda ihop yoghurten med örter, limesaft, honung, salt och peppar efter smak. Ställ kallt till servering.

4

Tillbehör: Skölj sallad, paprika och gurka. Strimla salladen och skär paprika och gurka i stavar.

5

Fyll tortillabröden med sallad, grönsaksstavar, falafel och örtsås. Vik ihop och ät.

Näringsvärde: Kcal: 621 Fett: 19 g Protein: 25 g Kolhydrater: 77 g

Photo:

Linnea Swärd