Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Rostade rotfrukter | ||
1 pc. | Fänkål Färsk | |
1 tbsp | Olivolja | |
4 pc. | Vanliga morötter | |
1 pc. | Persiljerot | |
0,5 tsp | Salt | |
2 pc. | Rödlök | |
0,25 pc. | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 pc. | Gulbetor | |
KycklingSteak | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Salt | |
800 g | Kyckling Steak | |
1 tbsp | Olivolja | |
Rökt paprikamajo | ||
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Citronjuice - råpressad | |
2 tsp | Rökt paprikapulver | |
1 pc. | Ägg | |
2 dl | Rapsolja | |
0,5 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsp | Dijonsenap |
Så här steker du din KycklingSteak så att du får ett krispigt skinn: Salta och krydda efter egen smak.
Panna/Ugn: Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 min på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Stek färdigt i 150° varmluftsugn (175° vanlig ugn) i ca 15 min. Panna: Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme ca 12 min. Ugn: Stek i 175° varmluft (200° vanlig ugn) i ca 20 min. För bästa resultat: Kycklingen är klar, saftig och god när innertemperatur är 70°.
Rostade rotfrukter: Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar och blanda med olja, salt och peppar. Dela rödlöken på 8 bitar och blanda med. Lägg allt på en ugnsplåt och rosta i 180° ca 20-25 min. Toppa med persilja vid servering.
Rökt paprikamajo: Vispa äggulan med citronsaft, senap och tillsätt oljan i mycket små mängder till en början. Vispa tjock. Reglera konsistensen med lite vatten. Smaka av med rökt paprikapulver, vitlök och salt.
Photo:
Kronfågel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria