Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pajdeg | ||
2 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Havregryn | |
2 tbsp | Vatten | |
125 g | Mat & Bak Margarin | |
Fyllning | ||
200 g | Soltorkade Tomater | |
100 g | Getost, Chevre | |
250 g | Purjolök | |
1 krm | Muskot Hel | |
1 tsp | Mejram | |
250 g | Fryst Bladspenat | |
Gratinering | ||
50 g | Riven Gratängost | |
Äggstanning | ||
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
4 pc. | Ägg | |
3 dl | Mellanmjölk |
Blanda havregryn och vetemjöl. Fördela matfettet i de torra ingredienserna. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt en stund. Kavla eller tryck ut degen i en pajform 24-26 cm, gärna med löstagbar kant. Låt formen stå kallt ca 15 minuter. Sätt ugnen på 200°C. Nagga och förgrädda pajskalet i 10-15 minuter.
Tina spenaten. Skölj och strimla purjon. Fräs spenat och purjo i lite matfett tills det mesta av vätskan har försvunnit. Strimla tomaterna och tärna fårosten. Fördela allt i det förgräddade pajskalet. Riv över lite muskotnöt och krydda med mejram.
Vispa ihop äggstanningen och slå den försiktigt i pajskalet. Strö över osten. Fortsätt att grädda pajen i nedre delen av ugnen, 30-40 minuter tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria